Видео – Турне “Да Живеем в Чистота – 2016”

14859918_1314547575231864_3881594624423452532_o

Това е едно кратичко видео от турнето ни “Да Живеем в Чистота 2016”.

Имаме много красива земя. Това всички го знаем :)) но някак я взимаме за даденост и не осъзнаваме, че с някои наши конкретни действия или бездействия, можем да я загубим. А всъщност тази земя е наш дом. Нашият космически кораб, с който плаваме през вселената.

Както се вижда на кадрите във видеото – в момента този наш дом е доста мръсен. И няма да стане по-чист, докато всеки не поеме отговорността да допринесе за това.
А коства наистина минимални усилия, с които можем значително да променим света, като на първо време променим себе си и собствените си избори.

Точно така започнахме инициативата “Да Живеем в Чистота” – с идеята да бъдем промяната, която искаме да виждаме в света. Така стигнахме до това по-различното турне, което решихме да направим с бандата миналата есен, а именно – да включим и събития за почистване, освен концерти, в градовете, в които свирим. Така минахме през 9 български града, раздавайки метъл за смет. Правехме концертите си вечерите, като канехме хората от публиката да се включат в почистванията на следващия ден. За цялото турне с нас чистиха над 200 човека, с които заедно събрахме от природата над 650 чувала или около 55 000 литра отпадъци. Отнемаше ни не повече от 2 часа на ден на град. Минимални усилия, които ни се сториха като детска игра, която споделяхме с радост. Бяхме в Добрич, Бургас, Варна, Севлиево, Русе, Плевен, Пловдив, Стара Загора и София. Срещнахме много нови хора, с които основахме приятелството си върху кауза и музика. Искаме да благодарим на всички тези хора, които повярваха в музиката и идеята ни и станаха част от това приключение. Вдъхновение сте за нас.

Тази пролет с бандата отново тръгваме на турне из България с концерти и събития за почистване. Ще се радваме да го споделим с вас и с всички нови приятели, които вярват в музиката ни и идеята “Да Живеем в Чистота”. Ще обявим датите скоро.

Нека заедно бъдем промяната, която искаме да виждаме в света.