Севлиево – Тур – Да Живеем в Чистота

featured

Хайде към Севлиево. До сега в България все сме свирили в по-големите населени места и много ми харесваше идеята, че ще пробваме обстановката в по-малък град. Може би съм сантиментална, защото и ние с брат ми сме израстнали в подобен. Тези места си имат чар; имат неща, които големите градове нямат. И най-вече това, че хората се познават и общуват по-лесно и непресторено помежду си. В големите градове има много напрежение и дистанция межу хората; сякаш за да се защитят един от друг. Супер изкуствена е комуникацията между непознати или пресни познати.

А малките градове са съвсем друго нещо. Те отварят сърцата си за теб ако и ти се отвориш за тях. Ако човек носи на хумор и не се прави, може мигновено да се почувства вкъщи в такъв град и да си тръгне с носталгия от него. Но ако човек не си махне защитните механизми и не отвори сърцето си – в същия този град и “керемидите бият”. Такива са ми впечатленията от малките градове. Аз лично ги обичам с всчките им плюсове и минуси.

Стигнахме в клуб “Кафе-Театър” навреме, така че да не бързаме с целия процес на концерта. Зарадвахме се, че от клуба са принтирали и сложили плакат за концерта ни по тяхна инициатива. Клубовете като цяло толкова са занемарили промоутърската си активност, че такъв жест си е направо за аплодисменти :)) Ето и една снимка от преди изобщо да влезем вътре:

1

А вътре ни посрещнаха топло и се почувствахме като вкъщи веднага. Носехме си нещата, придружени от смеха и шегите на ексцентричния готвач в клуба. Самото местенце беше уютно и прекрасно. Много ми хареса, че не беше типичния черен ледено студен #live/metal/music/club. Като цяло започвам да харесвам все по-нестандартни места за свирене; май съм се наситила на установените класики.

Много ме зарадва и как Иван Райков, който държеше мястото и беше озвучител, даваше всичко от себе си, за да се получи хубав звук за концерта и да има яка атмосфера като отношения. И така и се получи :)) Дано не забравя да оставя на това място 5 звезди ревю във facebook. Похвално е, че в малък град изобщо има клуб за жива музика, където да се обогатява и развива местната култура.

Направихме си sound check-а и хората започнаха да се събират. Не бързахме за никъде, говорехме си с другите, смеехме се. Много готини хора срещнахме. Някакъв футболен мач вървеше в същото време и го прожектираха върху винила ни. Направих една снимка, че си беше интересна перспектива :))

2

Като започнахме концерта на мястото имаше към 30-40 човека. Не бяха много, но пък бяха качествени. Звукът беше оптимален, ние вътрешно се чувствахме супер и стана много як концерт.

Тази седмица си бях причинила леко сътресение в главата и си бях казала, че няма да куфея и ще свиря със слушалки този уикенд, но като започна концерта тотално забравих за всичко това и се отнесох в потока. Ще пия повечко омега 3 тия дни и да се надявам – ще ми се размине :))

3

Много хора си взеха дискове, тениски, перца и т.н. след концерта и ни подкрепиха както могат. В последствие като се прибрахме видяхме, че сме изкарали достатъчно пари от тази дата, за да си покрием пътя и останалите разходи, което беше супер.

Много сме доволни от този концерт. Имаше готини и естествени хора. Естествените хора са най-красиви.

На другия ден станахме и тръгнахме към входа на стадион Раковски, където щяхме да чистим около реката. Една местна жена – Ася – ни беше помогнала да изберем мястото. Събрахме се около 15 човека и за два часа събрахме над 85 чувала отпадъци или малко над 4000 литра боклук. Отначалото се притеснявахме, че няма да има достатъчно отпадъци, но в момента, в който човек се загледа – вижда, че са буквално навсякъде. Не сме вървяли на по-голям периметър от 300кв. метра и 85 чувала само от това.  

Имаше и деца, които събираха. Това винаги вдъхновява много! Накрая заковахме една табелка “Да Живеем в Чистота” и тръгнахме към Русе :))

За сега общият тотал от 4 дати на турнето са 252 чувала.

Ето и още няколко снимки от деня в Севлиево:

4

5

6

7

8